Beste biljarters,

Nu de onzekerheid rondom corona tot het verleden lijkt te behoren kunnen we gelukkig  weer een arbiterscursus starten. Als district merken we dat het voor wedstrijdleiders soms lastig is om bij finales voldoende gediplomeerde arbiters te kunnen vinden. Met deze cursus hopen we ons korps aan te kunnen vullen met een aantal enthousiaste arbiters die het leuk vinden om af en toe te assisteren bij een finale.

De gecombineerde cursus voor Arbiter 1 en Arbiter 2 zal gegeven worden in Het Schuurtje in Maarssenbroek (thuishaven van BVM Apollo). Doordat het een gecombineerde cursus voor Arbiter 1 en Arbiter 2 is kunnen zowel mensen die voor de eerste keer een arbiterscursus gaan volgen, als mensen die nu Arbiter 1 zijn en een volgende stap willen zetten aan de cursus deelnemen.

De 6 lesavonden waarin zowel de theorie en praktijk geleerd en geoefend worden zijn op woensdagavond van 10 Mei tot en met 14 Juni en het bijbehorende examen zal gehouden worden op zondag 18 Juni. Het examen zal zowel de ochtend (theorie) en middag (praktijk) in beslag nemen. Ons vaste opleidingsteam bestaande uit Wybe Stitselaar (Arbiter 4*), André van Hattem (Arbiter 5*) en Kees Veldhuizen (Arbiter 5*) zal de cursus verzorgen.

Buiten de eigen consumpties en optionele aanschaf van wat kleine arbitersattributen (wit potlood, marker voor het schoonmaken van de ballen) zijn er voor de cursisten geen kosten verbonden aan het volgen van de cursus.

Afhankelijk van de verdeling van cursisten voor Arbiter 1 en Arbiter 2 kunnen ongeveer 14 tot 16 cursisten deelnemen aan de cursus. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van de cursus waarborgen en is er op het examen voldoende tijd voor de afgevaardigde van de bond om iedereen goed te kunnen beoordelen. Omdat er al een aantal deelnemers die zich voor eerdere cursussen hadden aangemeld die destijds niet door konden gaan zijn aangemeld zijn er nu ongeveer nog 10 plekken beschikbaar.  Helaas moeten we de regel ‘vol is vol’ hanteren. Wacht dus niet te lang met je aanmelding als je aan de cursus deel wilt nemen omdat er anders mogelijk geen plek meer is.

Aanmelden voor de cursus kun je doen door een email met daarin je naam en bondsnummer te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vriendelijke groet en mogelijk tot ziens op de cursus.

Adrie Jongeling
District Het Sticht.

* Arbiter 4 was vroeger bekend als Nationaal Arbiter
 * Arbiter 5 was vroeger bekend als CEB (Europees) Arbiter