Cees v Schaik flyer A4 - v2 (PDF)

UNIEKE KANS

BT ’t Schuurtje treft SIS schoonmaak in de KNBB bekercompetitie. SIS schoonmaak werd in 2023 kampioen van Nederland in de hoogste divisie van de Nationale competitie driebanden en het team is ook dit seizoen weer ongenaakbaar. SIS zal aantreden met mondiale topspelers, te weten: Eddy Merckx, Jean van Erp, Raimond Burgman en Raymund Swertz.

Laat deze unieke kans om deze mondiale topspelers aan het werk te zien niet aan u voorbij gaan!

 

Wanneer: Donderdag 8 februari 2024
Waar: Wijkcentrum ’t Schuurtje te Maarssen
Aanvang: 19.30 uur

 

U bent van harte welkom.

Beste biljartvrienden,

Het gebeurt niet vaak dat wereldtoppers uit de biljartwereld in ons districtje te zien zijn, maar aanstaande vrijdag is dat zomaar ineens wél het geval. Het bekerteam van Albert Heijn Van Rijn heeft zich knap geplaatst voor de volgende ronde en treft het ijzersterke team van Cues&Darts/Xtreme, met op hun teamlijstje onder anderen Glenn Hofman, een paar weken geleden nog 3de tijdens de Wereldbekerwedstrijden in Bogota, Ruben Legazpi, zilveren medaille tijdens het Wereldkampioenschap van 2022, en Huub Wilkowski, die een week geleden pas in de finale van de Grand Prix in Capelle moest buigen voor Dick Jaspers. Wij noemen specifiek deze drie spelers bij naam (en andere toppers als Morales Lopez en Soumagne niét), omdat zij zeer waarschijnlijk zullen meespelen.

Wanneer: Vrijdag 15 maart 2024
Waar: Biljartcentrum De Haven in Hilversum
Aanvang: 19.30 uur

 U bent van harte welkom.

Wedstrijdformulier

Divisie Beker Poule D - 2023-2024

Driebanden Beker: Albert Heijn Van Rijn - Cues&Darts/Xtreme

Helaas gaat het eerder aangekondigde 2e Frans Jutte Toernooi niet door.

De reden is een gebrek aan belangstelling voor een aantal disciplines.

Namens het  aanwezige Bestuur van TOG deel ik u mede dat wij met ingang van 31 juli 2023 de vereniging opheffen.


Helaas is het ledenaantal zodanig dat er geen team meer op de been kan worden gebracht en de nog aanwezige leden elders onderdak hebben gevonden of zijn gestopt.

Na 92 jaar 8 maanden is dan het doek gevallen, mooie jaren in Café de Kuip en later bij het Haags Koffiehuis  en Café Noord met ooit meer dan 40 leden is nu toch echt het doek gevallen.

Met vriendelijke groet
Willem Kappert - v/h Secretaris BV TOG

In Biljartcafé De Veemarkt in Doetinchem is de finale van de nationale bekercompetitie voor kaderteams gespeeld. Na een enerverende strijd mocht het team van Ons Genoegen Bussum de trofee mee naar huis nemen.

Less het volledige artikel op: carambole.nl

Tijdens de Wedstrijdleidersvergadering van 18 maart 2023 werd Jan Veldwijk feestelijk bedankt voor het inmiddels 25 jaar uitvoeren van de functie Wedstrijdleider Persoonlijke Kampioenschappen.

In district Het Sticht en voor het samengaan met district Utrecht al in district Het Gooi en recent ook aangevuld met de Persoonlijke Kampioenschappen van de Dagcompetitie.

Beste biljarters,

Nu de onzekerheid rondom corona tot het verleden lijkt te behoren kunnen we gelukkig  weer een arbiterscursus starten. Als district merken we dat het voor wedstrijdleiders soms lastig is om bij finales voldoende gediplomeerde arbiters te kunnen vinden. Met deze cursus hopen we ons korps aan te kunnen vullen met een aantal enthousiaste arbiters die het leuk vinden om af en toe te assisteren bij een finale.

December 2022

Van de voorzitter

Het jaar 2022 is alweer bijna ten einde. Een jaar waarin veel is gebeurd in zowel positieve als negatieve zin. We hebben te maken met diverse problemen in de wereld die ons direct of indirect allemaal raken. De verschrikkelijke dingen wat mensen elkaar aandoen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne heb ik geen woorden voor. De indirecte gevolgen raakt ook ons allemaal. Wat dat betreft staat ons een onzekere toekomst te wachten. Het positieve is dat wij hier in een mooi land leven waar we nog steeds in luxe mogen leven. Waar het moeilijker wordt komen vele van ons in aanmerking voor diverse regelingen wat ons leven toch nog aantrekkelijk houdt. Dat dit niet voor iedereen geldt is ook een feit. Bij diverse verenigingen is of komt ook de bijbetaling van de energiekosten in beeld. Dat dit ook gevolgen kan hebben voor het uitoefenen van onze sport is duidelijk. Laten we met elkaar de schouders eronder blijven zetten.

In het afgelopen jaar hebben er in ons district wat veranderingen plaatsgevonden. Een grote verandering is het samenvoegen van de dag- spelers bij de avond- spelers. Een grote groep die niet langer onder de biljartfederatie vlag kon blijven spelen. Het vormen van een degelijk bestuur was niet langer mogelijk waardoor alle spelers nu onder Het Sticht zijn ondergebracht. Dat dit meer inzet vergt van onze wedstrijdleiders Leon van de Pol en Jan Veldwijk is duidelijk. Ook administratief en financieel moest er een en ander gebeuren. Ton de Groot en Adrie en Anita Jongeling hebben alles inmiddels op orde. Alles bij elkaar een hele klus waar ik deze mensen hartelijk voor wil bedanken.

De KNBB is het afgelopen jaar bezig geweest om alle wedstrijden in een degelijk software pakket onder te brengen. Dit lijkt een goede zet waar we nog wel aan moeten wennen maar wat steeds beter gaat. De meeste kinderziektes zijn eruit en onze wedstrijdleiders kunnen er inmiddels goed mee omgaan. Ook de reglementen zijn herschreven en hier en daar veranderd. Dat dit hier en daar nog moeten worden verduidelijkt en aangepast is een gegeven. De laatste ontwikkelingen worden goed gecommuniceerd met de wedstrijdleiders dus dat gaat de goede kant op.

Onze verenigingen draaien allemaal op basis van vrijwilligers. Of deze mensen nu in een bestuur zitten of in een andere vorm zich inzetten is eigenlijk niet zo van belang. Laten we zuinig zijn op deze mensen en wanneer er onduidelijkheden zijn er positief kritisch mee omgaan. Met elkaar kunnen we dan tot de beste resultaten komen.

Tot slot wil ik u allen goede feestdagen toewensen. Wees zuinig op elkaar en kijk naar elkaar om.

Op naar een goed 2023!

Frans Elbers, Voorzitter district Het Sticht

Beste Biljarters,

Hierbij de uitnodiging voor het O.G.B. Koppeltoernooi 2022.
Het is elke keer weer een gezellig en spannend toernooi.
Mocht u geen koppel hebben, geef uzelf even goed op zodat ik misschien voor u een koppel kan maken.
Schrijft u a.u.b. zo spoedig mogelijk in zodat ik een snel overzicht krijg om het speelprogramma te maken.

Lees de volledige uitnodiging voor meer informatie.

Groetjes Gerard Dashorst

30-Nov: Speelschema.