Tijdelijk stopzetten van competitie en PK wedstrijden (PDF)

Sportvrienden,

Het Coronavirus heeft de wereld nog steeds in zijn greep. Afgelopen maandag 28 september heeft dat geleid tot nieuwe maatregelen van ons kabinet. Voor onze biljartsport heeft dit ook gevolgen. De horeca die om 22.00 uur dicht moet en het gesloten moeten blijven van sportkantines en de bars van verenigingslokalen.

Het bestuur van de KNBB District het Sticht heeft besloten om alle competitie wedstrijden en persoonlijke kampioenschappen vanaf, 2 oktober 2020 tot en met 21 oktober 2020 stil te leggen.

We zijn tot dit besluit gekomen om de volgende redenen;

  • Er zijn de komende weken weinig wedstrijden op de kalender
  • Alternatief om wedstrijden eerder te laten beginnen geeft problemen
  • Verschil tussen horeca en verenigingslokalen bars wel en niet open
  • Oudere mensen niet willen verplichten om te spelen als risicogroep

De komende weken zal moeten worden bekeken of de gestelde maatregelen effect hebben en deze gehandhaafd, verscherpt of versoepeld worden. Daarover zal het kabinet uitsluitsel geven en wij zullen daar op inspelen.

Sporten in het algemeen is zeker toegestaan en ook wij mogen gewoon vrij biljarten binnen de aangegeven tijden en maatregelen. Dit laten wij over aan de verenigingen in samenspraak met de lokaalhouders. Blijf dus niet stil zitten en probeer binnen de mogelijkheden de biljartsport te bedrijven. Het is belangrijk dat we allemaal onze contacten houden en bewegen waar mogelijk.

Wanneer er eerder aanleiding voor is zullen wij u weer berichten. Zo niet wachten we de eerst volgende persconferentie af.

Voor nu wens ik u veel gezondheid toe, pas goed op uzelf en denk om u omgeving.

 

Met sportgroeten,

Bestuur District Het Sticht,

 

Frans Elbers, voorzitter.